Posted on

NEDERLANDSE HIPHOP DOMINEERDE DE SPOTIFY-LIJSTEN IN 2017

Het is december en dat betekent dat het weer de tijd van het jaar is om terug te kijken en de balans op te maken. Ook Spotify publiceert een jaaroverzicht van 2017. Daarin is onder andere te vinden wie de meest gestreamde artiesten van 2017 zijn. Dit jaar staat er opvallend veel Nederlandse hiphop in de lijst.

TOP ARTIESTEN

In de top tien staan maar liefst zes Nederlandse artiesten, namelijk: Lil Kleine, Boef, Ronnie Flex, Sevn Alias, SFB en Josylvio. Ed Sheeran is in Nederland de meest beluisterde artiest. Ook wereldwijd staat de zanger op nummer één met 47 miljoen maandelijkse luisteraars.

Meest gestreamde artiesten Nederland

1. Ed Sheeran
2. Lil Kleine
3. Boef
4. Ronnie Flex
5. Sevn Alias
6. Drake
7. SFB
8. Josylvio
9. The Chainsmokers
10. Coldplay

POPULAIRE TRACKS

In het jaaroverzicht is ook te zien welke nummers het meest gestreamd werden in 2017. Ook hier staat Ed Sheeran op de eerste plek, namelijk met Shape of You. De tweede plek wordt ingenomen door Lil Kleine en Boef met Krantenwijk. Op de derde plek staat Energie van Ronnie Flex en Frenna.

1. Shape of You – Ed Sheeran
2. Krantenwijk – Lil Kleine, Boef
3. Energie – Ronie Flex, Frenna
4. Habiba – Boef
5. It Ain’t Me – Kygo, Selena Gomez
6. Alleen – Lil Kleine
7. Despacito (Remix) – Luis Fonsi, Daddy Yankee, Justin Bieber
8. Come Again – Ronnie Flex, Boef
9. Swalla – Jason Derulo, Nicki Minaj, Ty Dolla $ign
10. Scared to be Lonely – Martin Garrix

WERELDWIJD

Ook wereldwijd gezien is hiphop het afgelopen jaar de meest beluisterde muziekgenre. Zo staan Drake, The Weeknd en Kendrick Lamar in de top vijf artiesten.

Bron: FunX.nl