Geplaatst op

Boef op eerste plaats in Album Top 100

Boef is de lijstaanvoerder in de allereerste GfK Dutch Album Top 100 van 2019. Zijn als EP gepresenteerde album 93 voert de lijst aan voor Francis van Frenna en Alleen van Lil’ Kleine.  Daarmee lijkt de suprematie van Nederlandstalige hiphop ook in 2019 te worden voortgezet.

In de Vinyl 33 keert Amy Winehouse terug op de eerste plaats mede dankzij de door de NPO afgelopen zondag uitgezonden documentaire over haar ‘classic album’ Back To Black.

Met zijn naar het Franse arrondissement Saint-Denis vernoemde EP 93 – de plek waar Boef op 28 februari 1993 werd geboren als Sofiane Boussaadia – scoort de 25-jarige Nederlandstalige rapper zijn tweede nummer 1-notering in de Album Top 100. Zijn in maart vorig jaar uitgebrachte album Slaaptekort kwam eveneens binnen op de eerste plaats en hield die vervolgens vijf weken bezet.

De al met goud bekroonde EP 93 bevat acht tracks waaronder de top tien hits Rolls Sessie, Terug Naar Toen (feat. Lijpe) en SVP (feat. JoeyAK, Young Ellens & Sevn Alias). De EP is de voorloper van het nieuwe album van Boef dat naar eigen zeggen ‘voor 85% af is’ en nog dit voorjaar gaat verschijnen via Trifecta/Warner Music Benelux.

Afgelopen jaar was Boef de op zes na meest gestreamde artiest in het afsluitende jaaroverzicht van Spotify. In de Top 10 van Spotify’s Meest gestreamde artiesten in Nederland in 2018 stonden maar liefst acht Nederlandstalige hiphopacts. Alleen Drake en Ed Sheeran wisten enige (internationale) tegenwicht te bieden aan de hegemonie van Nederlandstalige hiphop.

Top 10 Meest gestreamde artiesten in Nederland in 2018 (bron: Spotify)

1. Josylvio
2.Ronnie Flex
3.Lil’ Kleine
4.Frenna
5.Bizzey
6.Drake
7.Boef
8.Broederliefde
9.Ed Sheeran
10.Sevn Alias

 

Bron: entertainmentbusiness.nl